Heggefeesten 2018

De Heggefeesten liggen ondertussen alweer enkele weken achter de rug, hoog tijd dus voor een verslag en enkele foto’s!

Vrijdag 1 juni: Heggerock

Bekijk de foto’s

Op vrijdag 1 juni (vanaf 20u) organiseerde Hegge Poederlee vzw ism Landelijke Gilde Poederlee de eerste editie van Heggerock, met optredens van De Koperdieven & FENIX (met Bert – finalist The Voice).
De Koperdieven is een jeugdig, lokaal, tienkoppig koperensemble dat, aan de hand van een mix van oudere rock’and roll tot en met hedendaagse sfeermuziek, op vrijdag onze jaarlijkse Heggefeesten met een bangelijke feestje op gang schoot. Het dak van de tent vloog er af.

Na De Koperdieven was het tijd voor onze headliner – FENIX.
FENIX is een talentvolle groep die de beste pop- en rockcovers spelen. De zanger Bert schopte het in 2017 nog tot in de finale van “The Voice van Vlaanderen”.

Met deze lokale sfeermakers (De Koperdieven) en een headliner van formaat (FENIX) waren we verzekerd dat de ambiance gegarandeerd was.

Zaterdag 2 juni: Paapsmijten, Kubb & BBQ

Bekijk de foto’s

Net zoals andere jaren hebben we op zaterdag er een heuse familie- en vriendendag van gemaakt in en rond de feesttent aan de Heggekapel.
Om 12u waren er de “Bokes aan de Hegge”. Met je eigen picnic en dekentje was het gezellig onder de bomen eten. Voor de nodige drank zorgen wij.
In de namiddag werd het paap- en kubb toernooi georganiseerd. Voor de kinderen waren er leuke volksspelen, alsook kindergrime. Nieuw dit jaar washet spectaculaire springkasteel, een attractie op zich.

Wegens het grote succes van de dorpsbarbeque de vorige jaren hebben we ook dit jaar de Heggefeesten op zaterdag afgesloten met een BBQ. Dit jaar deden we het net iets anders: BBQ uit de grote pan.

Zondag 3 juni: Processie & verenigingenmarkt

Bekijk de foto’s

Op zondag zetten we een jarenlange traditie verder met de jaarlijkse sacramentsprocessie van aan de Poederleese dorpskerk naar de Heggekapel met aansluitend de openlucht misviering.
Aansluitend was er de verenigingenmarkt.