Heggekapel zette haar deuren open met “Hemel op Aard”

Benieuwd welke geschiedenis, pracht en praal er verscholen zit achter de kerkdeuren in onze regio? De tentoonstellingsreeks ‘Hemel op Aarde’ vertelt het verhaal van zes religieuze gebouwen uit de buurt.

Met die teaser werd de tentoonstellingenreeks “Hemel op Aard” aangekondigd. De tentoonstellingen baanden hun weg door de Kempen, en streek verleden weekend neer in onze onlangs opgeknapte Heggekapel.

De tentoonstelling vertelde het verhaal van het Wonder van de Hegge en schetste de geschiedenis van de bijzondere kapel. Daarnaast werd de dvd van de Ommegang van 2012 vertoond op groot scherm.

Een heel weekend overleef je niet op een lege maag, maar daar hebben we met ons Hegge-team een oplossing voor gevonden. Speciaal voor de gelegenheid hebben we Heggekoekjes gebakken. En die werden door iedereen gesmaakt!

Op zondag werd er een wandeling gelopen doorheen de Poederleese geschiedenis. Onderweg vertelde de gids alles over De Heren van Poederlee en wandelden we langs de motte Den Ouden Hofberg en de site van het verdwenen kasteel van Poederlee.

Foto: Mil Cambré

Behalve de Hegge waren ook enkele gildes uit de buurt op bezoek bij onze heggekapel. Met een initiatie boogschieten en vol podium dansers hebben zij mee de namiddag gevuld.

1 opmerking

Reacties zijn uitgeschakeld.